Experiment-
"kefírtvaroh"
Čaute, rada by som sa s Vami podelila o jeden mini experiment. Z času načas, (môj manžel nie je stále nadšený :-)) sa moja kuchyňa zmení na malé laboratórium, kde skúšam nové veci. Tento kefírový jemný tvaroh, je jednou z nich.

Vyrábame si domáci kefír z kefírových zŕn (z tibetskej huby) , viac sa dočítate na stránke :https://e-umami.sk/mliecny-kefir-a-kefirove-zrna-tibetan-mushroom/.
Ja som tieto super zrnká, dostala od mojej kamošky AĎki z Rakúska. Nechcem tu robiť reklamu ale naozaj pravidelnou konzumáciou sa mi zlepšil môj zdravotný stav hlavne Candida albica (poznáte to hlavne ženy).
Takže aby som prešla k receptu.Potrebujete iba kvalitný domáci kefír (dostatočne hustý), sitko, sklenenú misu na odkvapkávanie a gázu.
Postup: Na dno sitka si položíte gázu, do nej vložíte kefírovú zmes a sitko upevníte na misu, tak aby mohla srvátka z kefíru voľne odkvapkávať. Asi po 24 hodinách pri 30 st. celzia, (finta F- vložte misu do vyhritej rúry na 29,5 st. celzia), gázu odstránite (tak že urobíte z nej balíček, ktorý ešte poriadne stlačíte a vyžmýkate prebytočnú srvátku) a jemný tvaroh, môžete konzumovať. Fantázii sa medze nekladú. Napríklad si ho dajte na chlebík, alebo urobte cestoviny s tvarohom, ...

Tak nech sa vám vydarí a hlavne nech ste zdraví.
To vám prajem z celého srdca!
Zuzulik:-)