Inguškin ÍRSKY CHLIEB

14.06.2018
foto: Z. Tomková alias Zuzulik
foto: Z. Tomková alias Zuzulik

Tento dník bol pre mňa výnimočný. Milujem pečenie ale ešte viac ak sú      v tom hlboké vzťahy. To už primárne potom nejde LEN o chlebík. Ale nebojte sa niečo sme aj napiekli a to veľmi rýchly a chutný IRSKY CHLEBIK.

Milé žienky, tie z vás ktoré sa nerady babrete s cestom, a nemáte toľko času na pečenie tak tento chlebík je pre vás ako stvorený.

To bol aj prípad mojej kamošky Ingi. Potrebujete k tomu len múku, soľ, sodu bikarbonu, a acidofilné mliečko. To je všetko. Potom to ide už veľmi rýchlo. Takže go.

Ingrediencie:

na 500 g bochník potrebujete:

-250 g múky (my sme použili hladkú, celozrnnú špaldovú a hladkú T-650 v pomere 1:3)

- 1 lyžičku soli

- 1 lyžička cukru

-1,5 lyžičky sody bikarbony

- 250 ml acidofilného mlieka (ak je cesto veľmi riedke pridajte múku (T-650) a ked je huste ešte dolejte trošku mlieka


Postup:

1. V mise si zmiešajte suché suroviny (múky,soľ,cukor,soda) a jemne zamiešajte

2. V strede suchej zmesi urobte jamku, kde vlejete mlieko a opatrne premiešavajte s vareškou (nemiesime)

3. Veľmi opatrne cesto premiestnite na pracovnú plochu, ktorú ste si predtým pomúčili a vytvarujte bochníček

4. Rúru si vyhrejte na 250 st. a vložte do nej janske sklo (ale nemusíte) a následne po vyhriatí rúry, vložte bochník do jánskeho skla s pečiacim papierom (alebo remoska, panvica...) a prikryjte alobalom.

5. Bochník takto pripravený vložte do rúry (my sme robili v elektrickej) a zhruba 15-20 minút pečte pri 220 st.

6. Po uplynutí tejto doby dajte preč alobal a ešte dopekajte na stupni 200 okolo 10-12 min.

Prajeme dobrú chuť a nech sa vydarí. Nám sa vydaril, však posúĎte sami.

foto: Z.Tomková alias Zuzulik
foto: Z.Tomková alias Zuzulik
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky