Príbeh o kefírovej bábovke z Veľkej knihy múčnikov (mučeníkov :-) ?)

Túto fantastickú bábovku mám z tejto knihy. Prepáč mamka tvoja bábovka je super ale táto sa mi pozdáva ešte viac. Je krásne nadýchaná a aj chuťovo výborná. KeĎ som túto knihu dostala od mojej kamošky AĎKI, tak som na prvýkrát zle prečítala titul, namiesto múčnikov, mučeníkov. Tak som sa zdesila že čo za knihu mi to kúpila :-). Prv ležala dlhšie nepovšimnutá, odkedy však mám vlastnú kuchyňu začala som v nej postupne listovať a prichádzam na super recepty z tejto knihy. Dík Adi. Jediné čo nie je podľa receptu je druh a množstvo cukru. Ja som použila trstinový a polovičnú dávku, aby to bolo aspoň trošku zdravšie. Tak tu ju máte.
Ingrediencie:
2 vajíčka (M)
0,2 l oleja
0,2 l trstinového cukru (práškový)
0,5 l kefíru al. acidofilného mlieka
400 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
Postup:
Ako klasická bublanina ale.bábovka.Prv si vyšľaháme vajcia s cukrom dopenista a za stáleho šľahania pridávame olej postupne. Potom striedavo zašľaháme múku s práškom do pečiva a zakysanku resp.kefír či acidko. Nakoniec môžeme pridať oriešky, hrozienka, ale nemusíme. Cesto nalejeme do babovkovej formy a pečieme pomaly v mierne vyhriatej rúre na 180-190 st. asi 45 min. (pre istotu urobte špajdlový test). Upečenú a vychladnutú bábovku vyklopíme z formy a môžeme posypať práškovým cukrom. Moja je len taka nude, jednoduchá.
Tak dobrú chuť prajem.